Участь викладачів кафедри у Міжнародному тренінговому семінарі Мicrosoft

25 червня 2014 року викладачі кафедри інформатики та ІКТ Троян Сергій Олександрович та Білятинська Ірина Миколаївна взяли участь в Міжнародному тренінговому семінарі для науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів Technology Enriched Instruction «Навчання з технологіями» організованому корпорацією Мicrosoft з метою формування практичних навичок використання ІТ у викладацькій та дослідницькій діяльності.

20140625_101839

На семінарі було розглянуто значну частину питань, що стосуються проблеми використання інформаційних технологій в освіті, в тому числі питання педагогічної доцільності застосування сучасних інформаційних технологій та особливостей формування у студентів, так званих, компетенцій 21 століття, які є необхідними для конкурентоспроможності на сучасному світовому ринку праці.

P1040530

Організатори семінару висвітлили переваги інтегрованого підходу до використання технологій, педагогіки та контенту, з якими учасники ознайомилися в ході виконання цікавих групових завдань. В якості прикладів сучасних технологій, які можливо успішно використовувати в викладацькій діяльності, були представлені сервіс www.onedrive.com, соціальна мережа Yammer, віртуальна дошка для співпраці Padlet. Цікавим було й те, що організатори лише знайомили із технологіями, а можливості їх застосування учасники виявляли самостійно під час творчого пошуку в ході виконання групових завдань.

2

Захід проходив в цікавому форматі, в рамках якого всі учасники мали змогу взяти участь в обговоренні, задати питання лектору, запропонувати оригінальні ідеї та поділитися досвідом. Атмосфера семінару була дружньою та невимушеною, робота продуктивною, а учасники отримали нові цікаві ідеї  організації навчального процесу.

P1090157

Викладачі кафедри Троян С.О. та Білятинська І.М. мали можливість поспілкуватися з організаторами тренінгу, в тому числі із Ольгою Свириденко, керівником відділу освіти Мicrosoft та Романом Рудюком, керівником програми «Партнерство в навчанні», дізнатися  про діючі освітні програми корпорації Мicrosoft,  обговорити можливість участі в них викладачів та студентів нашого університету.

20140625_171823

По завершенні тренінгового  семінару всі учасники, в тому числі і наші колеги, отримали статус Microsoft Factuly Fellow та відповідний сертифікат від Microsoft.