22 жовтня 2009 року вийшла операційна система WINDOWS7

Windows 7 –  операційна система сімейства Windows NT, наступна за часом виходу за Windows Vista і попередня Windows 8. Розробка Windows 7 під різними кодовими назвами велась з 2000 року. Над нею працювали 2500 осіб.  Операційна система надійшла в продаж 22 жовтня 2009  – менше, ніж через три роки після випуску попередньої операційної системи, Windows Vista.

windows-7-logo

В інтернеті оригінальні образи фінальної версії системи були доступні з 21 липня 2009 року. В цій операційній системі реалізована підтримка Unicode 5.1, панель пошуку Instant Search  стала розпізнавати більше мов, також було додано 50 нових шрифтів, а всі існуючі шрифти були доопрацьовані для коректного відображення всіх символів. Також в систему (крім версії Windows 7 Starter і Windows 7 Home Basiс) вбудовано близько 120 фонових малюнків, унікальних для кожної країни і мовної версії.

Додатковою перевагою Windows 7 стає  тісна інтеграція з виробниками драйверів. Більшість драйверів визначаються автоматично, при цьому в 90% випадків зберігається зворотна сумісність з драйверами для Windows Vista. В Windows 7 була також покращена сумісність зі старими додатками, деякі з яких було неможливо запустити на Windows Vista. Особливо це стосується старих ігор, розроблених під Windows XP.

Також, в Windows 7 з’явився режим Windows XP Mode, що дозволяє запускати старі додатки у віртуальній машині Windows XP, що забезпечує практично повну підтримку старих додатків.