Науково-методичний семінар «Аналіз засобів здійснення дистанційного навчання та особливостей їх використання в навчальному процесі»

24 лютого викладачами кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій спільно з Дубівським НВК та Уманською філією Європейського університету був проведений науково-методичний семінар «Аналіз засобів здійснення дистанційного навчання та особливостей їх використання в навчальному процесі».

2

В заході взяли участь директор Уманської філії Європейського університету, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри математичних дисциплін Дякон В.М., вчителі Уманської міської гімназії, Дубівського НВК, Жерденівської СЗШ І-ІІ ст., Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №66, Мирненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Київської обл., Родниківської ЗОШ І-ІІІ ім. Т.Г. Шевченка, НВК «Голованівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка – гімназії» Кіровоградської області, Троянської ЗОШ Кіровоградської обл., НВК: СЗШ І-ІІІ ст., м. Гайсин, Підгороднянської ЗОШ I-III ступенів Миколаївської області, Конельськопопівській ЗОШ І – ІІІ ступенів Черкаської області, а також викладачі та студенти Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка.

3

Обговорення питань, що стосуються теми семінару відбувалося за чотирма напрямками: використання електронної пошти в дистанційному навчанні студентів, створення груп в соціальній мережі ВКонтакте та особливості їх використання в дистанційній освіті, створення та використання електронних посібників в дистанційному навчанні, сучасні засоби підтримки дистанційного навчання.

1

Всі учасники заходу мали змогу виступити, висвітливши результати власних досліджень в сфері дистанційного навчання, засобів його реалізації. Викладачі кафедри змогли представити досвід впровадження дистанційного навчання в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини,  розробки та використання засобів його здійснення. Особливо цінною була присутність на семінарі вчителів із різних областей України, які мали змогу обговорити стан запровадження елементів дистанційного навчання в загальноосвітніх школах та проаналізувати засоби забезпечення даного процесу.

(1)

Для тих учасників, які не змогли приїхати на семінар та всіх, хто цікавиться засобами реалізації дистанційного навчання, було організоване онлайн-обговорення тез доповідей учасників семінару, доступне за посиланням: Обговорення тез доповідей учасників семінаруВсі учасники семіна отримали сертифікати.

4

Comments are closed.