Науково-практичний семінар Імітаційно- моделюючі педагогічні програмні засоби та їх використання

18 лютого о 13:00 викладачі кафедри інформатики та ІКТ провели науково-практичний семінар «Імітаційно-моделюючі педагогічні програмні засоби та їх використання». Особливістю цього заходу було його проведення в онлайн-режимі за допомогою безкоштовного web додатоку BigBlueButton.
Учасниками семінару були члени кафедри педагогіки та освітнього менеджменту, представники навчальних закладів Уманського району, викладачі шкіл, технікумів. Всього в режимі онлайн перебувало близько 80 учасників, з яких активними доповідачами були викладачі кафедри інформатики та ІКТ Уманського педагогічного університету імені Павла Тичини та учителі шкіл.IMG_20160218_130930_HDR Учасники семінару мали можливість обмінюватися думками у чаті веб-додатку, гості та учасники задавали багато питань та цікавились новою інформацією по темі семінару. Головним ведучим семінару була завідувач кафедри інформатики та ІКТ, кандидат пед. наук, доцент Ткачук Г.В. У своїй доповіді вона висвітлила основні аспекти імітаційних програм та їх моделей.IMG_20160218_130843_HDRЦікавою була доповідь викладача кафедри Трояна С.О. про роутери: адреси, емулятори, паролі.Семінарі-1Бондаренко Т. В. розповіла про моделі та програми, які працюють із людським організмом, імітують органи чи системи органів.
Доцент кафедри інформатики та ІКТ Стеценко Н.М. поділилась досвідом використання моделей на уроках фізики, на прикладах проілюструвала декілька моделей і представила посилання, де можна знайти імітації для фізичних процесів та явищ.Семінар3331Учитель Текучанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Миронюк Вадим Миколайович представив свою доповідь та охарактеризував практичну роботу з імітаційно-моделюючими програмами на уроках інформатики.
По закінченню семінару учасники запропонували продовжувати таку форму спілкування та обговорення найбільш актуальних питань освіти та навчання.