ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ КОРУПЦІЇ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ

У зв’язку із внутрішньополітичними змінами в сучасній Україні та обранням європейського зовнішньополітичного вектору актуалізувалася проблема корупції. Питання боротьби з проявами корупції у різних сферах суспільного життя стоїть у низці найважливіших для влади.

На жаль, корупція сьогодні є однією зі значних проблем у сфері вищої освіти України та представляє серйозну загрозу демократії та правам людини, рівності та соціальної справедливості, повноцінному функціонуванню освітніх організацій, їх економічному розвитку. З точки зору перспективи соціального розвитку, корупція в освітньому секторі може мати більш згубні наслідки, ніж продажність в політиці, митній службі або в інших областях, оскільки містить елементи аморальності і незаконності, залучаючи до сфери свого впливу молодь.

Саме тому, 15 грудня 2021 року на факультеті фізики, математики та інформатики головою студентської ради Юлією ЗІНЧЕНКО було проведено захід «Запобігання і протидія  корупції в освітньому процесі». Здобувачі факультету згадали визначення поняття «корупція», назвали її види, визначили шляхи боротьби з нею та активно долучились до дискусійних питань.

Кожен учасник освітнього процесу має чітко усвідомити і пам’ятати, що корупцію можна побороти, якщо  кожен буде чесним насамперед із самим собою.

12346