Дата зміни інформації:

Форостяна Л.А. ОСВІТНІ ІНТЕРНЕТ- РЕСУРСИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ

ІІ курс, фізико-математичний факультет

Стеценко В.П., канд. пед. наук, доцент

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Умань

 Для студента  важливо  знати  де і як знайти потрібне джерело інформації, як вибирати з великого потоку потрібну  та достовірну інформацію, аналізувати її, на основі отриманих і наявних знань, вміло опрацьовувати та подавати в доступній формі інформацію відповідно до вікових та психологічних особливостей студентів. Тому  незамінним помічником для студента стають комп’ютерні технології як інструмент покращення студенської діяльності для розв’язання задач предметної галузі. Застосування комп’ютерних мереж у сфері освіти пов’язано з розробкою  навчальних програм, застосуванням Інтернет-технологій у навчальному процесі, створенням електронних бібліотек, довідково-інформаційних систем, систем менеджмету в освіті, автоматизацією та інформаційним супроводженням документів про освіту, дистанційним навчанням. Існує безліч різноманітних сайтів, які створенні для допомоги студентів при підготовці до певних семінарів. Ці сайти дають студентові змогу на достатньому рівні підготувати семінар. Сьогодні вже не викликає сумніву, що навчання студентів стає ефективнішим, якщо він володіє Інтернет – технологіями і використовує ресурси і можливості Інтернету в своїй практичній діяльності.

Значення освітніх Інтернет-ресурсів – це необмежений доступ до професійної інформації,  мережевих  курсів. Сучасний Інтернет пропонує багато ресурсів, для використання в освітніх цілях: це семінари в мережевому режимі, ресурси для студентів, мережеві проекти. Використання електронної пошти дає студентам  наступне:

  •  швидкий обмін інформацією з колегами без географічних обмежень;
  • можливість передачі будь-яких файлів: текст, графіка, звук і відео (прикріплені файли);
  •  дистанційна освіта і підвищення кваліфікації без відриву віднавчального процесу;
  •  можливість спілкування з віддаленими викладачами .

         Завдяки новим ІКТ студенти можуть швидко і якісно обробляти навчальний матеріал.

4 Replies to “Форостяна Л.А. ОСВІТНІ ІНТЕРНЕТ- РЕСУРСИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ”

  1. 380978262831 says:

    Хороша стаття, а головне – корисна і потрібна для студентів. Адже дійсно, багато студентів використовують мережу Інтернет для виконання самостійних робіт. Знаходячи в Інтернеті потрібну інформацію, вони економлять власний час.

  2. alvina1997@ua says:

    Погоджуюсь з вами, бо стаття є цікавою і пізнавальною. В наш час використання Інтернету в роботі студентів, вчителів є дуже корисним.

  3. gnatyuk22 says:

    Сьогодні в Україні триває процес швидкого наповнення вищої освіти інформаційно-комунікаційними технологіями, що викликає необхідність якісної оцінки сучасних підходів до освітнього процесу з погляду їхньої адекватності новим життєвим реаліям ХХI століття. Проблема використання інформаційно-комунікаційних технологій набуває все більшої актуальності. Необхідність невідкладних заходів із впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у сферу освіти і науки зумовлена сучасною тенденцією створення глобальних відкритих освітніх та наукових систем. Сучасний етап освіти зазнає значних змін, здебільшого це пов’язано з інформатизацією всіх сфер діяльності суспільства. Саме цей факт і передбачає підвищення вимог до майбутніх фахівців, наділених професійно-творчими здібностями, кваліфікованих та впевнених спеціалістів які є невід’ємною вимогою сучасного ринку праці.
    Інколи, щоб підготуватися до заняття, недостатньо заглянути в традиційний підручник, причиною є те, що база бібліотеки вже застаріла або книга, на яку посилався викладач, іще не надрукована. Саме в цьому випадку студентам прийде на допомогу мережа, яка дає змогу доступу до електронних бібліотек .
    Отже, найперспективнішим способом інформаційного забезпечення для студентів є використання електронних бібліотек. Оскільки сучасні бібліотеки одночасно із сховищами паперових документів створюють, формують і пропонують для користувачів бази нових електронних ресурсів. На відміну від традиційних бібліотечних фондів, електронні ресурси створюються значно швидше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Введіть цифри, що зображені у квадратах *