Дата зміни інформації:

Бачило Я.Ю. ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ЕЛЕКТРОННИХ КНИГ

ІІ курс, факультет української філології

Бондаренко Т.В. , кандидат  пед.наук.

Уманський педагогічний університет імені Павла Тичини

Умань

Ми живемо у ХХІ столітті – у світі нових технологій, у світі прогресу та комп’ютеризації. Те, що здавалося б мало покращити наше життя, має свої негативні сторони. На сьогоднішній день не існує однозначної думки про те, що є ефективнішим чи дієвішим у навчально-виховному процесі: використання  традиційного підручника, чи його електронного аналога.

Варіант роботи з літературним текстом кожен обирає індивідуально. Проте, у наукових колах все більше говорять про масове забезпечення освіти та науки саме електронними засобами навчального призначення. Сформулюємо переваги і недоліки електронних підручників у табличному варіанті.

Переваги

Недоліки

Один носій може містити велику кількість книг Час роботи пристрою обмежений
еКниги набагато легше перевозити та носити з собою за рахунок меншої ваги та розмірів Пристрої більш чутливі до фізичного пошкодження
Можливість повнотекстового пошуку Електронні носії книг мають велику вартість
Можна прослухати текст книги Контрастність зображення поки що нижча, ніж у звичайного паперу
Використання електронної книги зменшує шкоду, що завдається природі При читанні швидко втомлюються очі
Можна читати при низькому рівні освітлення  

Таким чином, e-book – це книга, яка призначена для відображення текстової інформації. Найбільшою перевагою таких електронних засобів навчального призначення є те, що на одному носієві можна помістити велику кількість книг, які будуть зручнішими у транспортуванні.

3 Replies to “Бачило Я.Ю. ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ЕЛЕКТРОННИХ КНИГ”

  1. InnaHolub says:

    На сьогодні дана стаття є актуальною. Адже навантаженість програм є великою і учні повинні повинні на уроках освоїти великий обсяг інформації, використовуючи при цьому підручники. Тому, на мою думку, електронні підручники є важливим засобом який повинен використовуватися у навчанні.

  2. Використання електроних книг є дійсно дуже доцільним. Автор у даній статті наголошує, що є як і переваги так і недоліки. Але навіть з цими недоліками e-book є дуже актуальними на сьогоднішній час.

  3. Частково згодна з автором статті. Крім вище сказаного можна додати, що під час та і після пропонованих реформ в галузі освіти Міністерством освіти та Верховною Радою друковані книги будуть НЕ безкоштовні. І якщо порахувати за всі роки навчання в школі, то вийде досить велика сума, яку співставивши з електронною книгою можна зробити вибір на користь електронної книги. Але на мою думку такий технічний засіб як планшет на даний час є більш доцільним, оскільки він має більше можливостей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Введіть цифри, що зображені у квадратах *