Відкрите заняття з інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій

9 жовтня на базі кафедри інформатики та ІКТ фізико-математичного факультету проведено відкрите заняття з дисципліни «Інформатика та ІКТ» для 1 курсу студентів напряму підготовки «Інформатика». Заняття проводила завідувач кафедри інформатики та ІКТ, кандидат педагогічних наук Ткачук Галина Володимирівна.

IMG_0303

Оцінити рівень викладання та педагогічні вміння Ткачук Г.В. вирішили викладачі кафедри інформатики та ІКТ, а саме к.п.н., доцент Стеценко Надія Миколаївна, старший викладач, к.п.н. Бондаренко Тетяна Володимирівна, викладач та зам.декана з виховної роботи, а також куратор групи, для якої проводилось заняття, Жмуд Оксана Василівна.

IMG_0266

На заняття також завітав викладач кафедри вищої математики Благодир Филимон Костянтинович, який висловив своє щире бажання проаналізувати навчальну та організаторську роботу Ткачук Г.В.

IMG_0295

На початку було проведено організаційний момент, студентам повідомлено тему та мету заняття, а також охарактеризовано короткий зміст навчальної діяльності для вирішення практичних завдань.

IMG_0308

Тема практичного заняття стосувалась файлового менеджера Total Commander та особливостей роботи з ним для організації файлів. Основна мета проведеного заняття – закріпити отримані навички роботи у файловому менеджері, теоретичні знання з теми, повторити основні поняття, що стосуються теми «Файлова система та організація файлів». В процесі роботи використовувались такі форми організації навчальної діяльності як групові та індивідуальні.

IMG_0261

При цьому викладач широко використовувала такі дидактичні методи як евристична бесіда, змагання, співпраця, тощо.

IMG_0306

Все це сприяло активній діяльності студентів, розвитку їх логічного мислення, уяви. Практичні завдання, які пропонувались викладачем, давали змогу студентам самостійно досліджувати, творчо мислити, аналізувати отримані результати.

IMG_0277

Як відзначили викладачі, найактивнішими студентами виявились Джога Дмитро, Бабак Антон та Бордіяну Ян, які протягом заняття швидко і правильно давали відповіді на поставлені запитання, виконували практичні завдання.

IMG_0272

Викладачі факультету, які були присутні на відкритому занятті, відмітили належний науково-методичний рівень та цікавий підхід до реалізації мети та вирішення завдань практичного заняття.

IMG_0321

 

137 Replies to “Відкрите заняття з інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій”

  1. stecenko-nm says:

    Заняття дійсно пройшло цікаво та змістовно. Пізнавальний процес захопив не лише студентів, а й членів журі, які мали змогу перевірити свої знання з інформатики. Виникало навіть бажання задзвонити у дзвоник, який був на столах команд, коли журі першими знаходили вирішення проблеми.
    Дякую за заняття!

  2. Джога Діма says:

    Заняття дуже сподобалось мені. Його план скомпоновано у вигляді гри-суперництва команд, що додавало інтерес до заняття та сприяло кращому засвоєнню та закріпленню попередньо вивченого матеріалу. При закінченні заняття всі отримали масу задоволення. Дякую за те, що додали барв у навчальний процес!

Comments are closed.