Науково-практичний семінар «Технології розробки та використання електронних освітніх ресурсів»

9 вересня 2015 року викладачами кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій спільно з факультетом фізичного виховання був проведений науково-практичний семінар «Технології розробки та використання електронних освітніх ресурсів».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУчасниками семінару стали викладачі та студенти факультету фізики, математики та інформатика і факультету фізичного виховання. Відкрила семінар доцент кафедри інформатики та ІКТ  Стеценко Надія Миколаївна.  За допомогою візуально-презентаційного матеріалу Надія Миколаївна розкрила питання нормативно правової бази впровадження електронних освітніх ресурсів у навчальний процес.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Дидактичне проектування електронних підручників пояснила старший викладач  кафедри  Паршукова Леся Миколаївна. Були охарактеризовані основні вимоги до методики створення електронного посібника, основні етапи його розробки та практичні навички щодо його використання.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На прикладі уже готового електронного підручника інженер-програміст кафедри  Ткачук Альона Вікторівна познайомила із особливостями розробки  електронного підручника в конструкторі eAuthor, присутні мали змогу практично попрацювати в запропонованому середовищі.

Використовуючи  дану програму-конструктор, учасники в майбутньому зможуть самостійно проектувати електронні підручники з різних дисциплін, що дасть можливість інтенсифікувати навчальний процес, підвищити  якість викладання предметів професійного спрямування, дозволить студентам самостійно оволодівати знаннями та перевіряти рівень засвоєння матеріалу.