Засідання наукового гуртка «Методика навчання інформатики»

Науковою роботою систематично займається значна частина студентів факультету фізики, математики та інформатики. Найбільш масовою і розповсюдженою формою науково-дослідної роботи студентів є студентські наукові гуртки та проблемні групи.

ZH Науковий гурток «Методика навчання інформатики» створений при кафедрі інформатики та ІКТ в основному для студентів старших курсів. Робота в гуртку забезпечує необхідне поєднання масових форм роботи (бесіди, диспути, тематичні вечори, обговорення доповідей тощо) з обов’язковим дослідженням кожним студентом індивідуальної теми. Робота має творчий характер та виховує у студента якості дослідника, збагачує і закріплює знання й уміння студентів, готує їх до розв’язання завдань, які мають практичне значення для освіти.

ZH2Атмосфера гуртка дозволяє студентам відчути себе справжніми ораторами та науковцями, надає студентам можливість зрозуміти тонкощі педагогічної діяльності.

Б. Гейтц сказав: «Хто володіє інформацією, той володіє світом». Саме тому у студентському науковому гуртку кафедри студенти пишуть доповіді, складають тези, аналізують досягнення вітчизняних та зарубіжних науковців в галузі педагогічних наук.

Студенти завжди мають змогу висловити свою точку зору з приводу предмета обговорення, подискутувати. Результатом проведення кожного такого заходу є завжди цікаві пропозиції та думки з приводу організації навчального процесу в загальноосвітній школі..

Результатом наукової роботи студентів у гуртку «Методика навчання інформатики» є розширення кола їхніх наукових інтересів, вироблення у них навичок до самостійних експериментальних досліджень, наукового мислення, розвитку умінь системно аналізувати педагогічні ситуації, публічно відстоювати та аргументувати власну позицію.