Відкритий виховний захід “Ми за здоровий спосіб життя” (Ткачук Г.В.)

24 жовтня 2011 року серед студентів ІІ курсу фізико-математичного факультету проведено відкритий виховний захід “Ми за здоровий спосіб життя” .
За сприяння Уманського міського центру здоров’я в рамках виховного заходу було запрошено лікаря-інфекціоніста кабінету “Довіри” Уманської міської лікарні Ковдюка Петра Яковича, який прочитав для студентів лекцію на тему “ВІЛ-інфекція: причини, симптоми, наслідки”.79654224
Петро Якович розповів студентам про історію виникнення хвороби, джерела зараження, причини та наслідки захворювання, основні симптоми та профілактичні заходи. Цікавими та важливими для студентів були статистичні дані про ВІЛ-інфіковинх людей по місту Умані та України в цілому. Варто відзначити, що розповідь лектора була насичена прикладами з життя ВІЛ-інфікованих людей, які стояли на обліку в лікарні.
По завершенню лекції у студентів виникли запитання стосовно деяких аспектів проблеми, що є ознакою їх небайдужості до свого здоров’я та нації вцілому.
Наведемо деякі висновки студентів:
  • “В ході лекції я зрозуміла, що ніхто не застрахований від зараження і як говорять “Твоє життя в твоїх руках””.
  • “Особисто я дізналась багато нового і цікавого і прослухала потрібну для мого життя інформацію, з якої зробила важливий висновок – потрібно правильно вести себе у суспільстві, у різних ситуаціях, бути уважним. На все своє життя потрібно завжди дивитись тверезими і розумними очима. Я почула цікаві і повчальні приклади з життя різних людей”.
  • “Лекція була корисною для мене, оскільки я зрозумів наскільки потрібно бути обережним. Я й гадки не мав наскільки ВІЛ-інфекція розповсюджена як в Україні, так і в місті Умані. Лекція дала змогу мені поповнити свої знання про ВІЛ-інфекцію, почути цікаві історії з життя людей”.
  • “З лекції я дізналася інформацію, якої не знала і чула вперше. Наприклад, я й не думала про те, що ВІЛ може передаватись в косметичних салонах. Висновок для себе зробила такий, що потрібно думати перед тим, як щось робити, щоб все життя потім не шкодувати”.