Засідання круглого столу «Інформаційні технології XXI століття: проблеми та перспективи»

23 березня за ініціативи керівництва та колективу Уманської філії Європейського університету було проведено засідання круглого столу «Інформаційні технології XXI століття: проблеми та перспективи», до участі в якому були запрошені і студенти факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

DSCN8291 Із вступним словом виступив директор Уманської філії Європейського університету Дякон Валерій Миколайович, який підкреслив важливість та актуальність використання інформаційних технологій в суспільстві, акцентував увагу на найважливіших проблемах впровадження інформаційних технологій та вказав перспективи їх розвитку. Зокрема, він зазначив, що сьогодні складно уявити перспективи розвитку інформаційних технологій навіть фахівцям, проте в майбутньому на нас чекає щось грандіозне. І якщо темпи розвитку інформаційних технологій зростатимуть (а в цьому немає ніяких сумнівів), то це відбудеться дуже швидко.

До слова також був запрошений Крупельницький Леонід Віталійович – канд.техн.наук, в.о.зав.кафедри обчислювальної техніки Вінницького технічного університету, який висловив своє бачення перспектив розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в сфері освіти.DSCN8315 Під час проведення круглого столу студенти показали високий рівень теоретичних знань та практичних навичок аналізу інформаційних технологій та практики їх реалізації. Учасники виступили з науковими доповідями та продемонстрували мультимедійні презентації стосовно досліджуваної проблеми.

DSCN8297 Зокрема, студентами піднімались такі актуальні питання як створення електронних тренажерів (Стриженюк С.); розробка ППЗ для вивчення будови комп’ютера (Джога Д.); проблеми та впровадження перспектив інформаційних технологій у навчальних закладах (Бойко Я.); прикладний програмний засіб “Учительська” (Кагал О.); відслідковування повільних DOS-атак (Горбатюк В.); реалізація проекту зі створення та просування віртуального торгового майданчику (Зозуля М.); розробка і впровадження корпоративного Web-сайту компанії «Вландер» (Сайнецький О.); аналіз побудови безпровідних мереж 4 покоління (Курганов І.).DSCN8329 Загалом учасники круглого столу активно обговорювали проблеми використання інформаційно-комунікаційних технологій, ділились власними ідеями та досвідом, презентували найновіші інформаційні технології та пропонували свою методику їх використання в навчальному процесі. Можна з упевненістю зазначити, що мета даного заходу досягнута, а учасниками круглого столу окреслені нові перспективи наукових досліджень.

Comments are closed.