НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «МЕДІАОСВІТА ТА МЕДІА ГРАМОТНІСТЬ В ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ВЧИТЕЛЯ»

25 жовтня 2017 року на базі кафедри інформатики та ІКТ відбувся навчально-методичний семінар «Медіаосвіта та медіа грамотність   в професійній діяльності вчителя». У роботі семінару також взяли участь кафедра вищої математики та методики навчання математики.

Метою проведення семінару був обмін досвідом використання медіаресурсів в професійній діяльності вчителя.

Декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Махомета у своєму повідомлені зауважила: «Стрімкий розвиток у сучасному світі інформаційно-комунікаційних технологій та системи мас-медіа нагально потребує цілеспрямованої підготовки особистості до вмілого і безпечного користування ними. Майбутнє суспільство все більше спиратиметься на інформаційно-комунікаційні технології: web-технології, хмарні обчислення і big data, смартфони та інтернет «розумних речей», штучні інтелекти та інші ґаджети. На взаємодію з різноманітними медіа (книги, преса, радіо, кіно, телебачення, інтернет) припадає все вагоміша частка в бюджеті вільного часу громадян України, чим зумовлюється значний вплив медіа на всі верстви населення, передусім на дітей і молодь. Медіа потужно й суперечливо впливають на освіту молодого покоління, часто перетворюючись на провідний чинник його соціалізації, стихійного соціального навчання, стають засобом дистанційної і джерелом неформальної освіти. До цього додаються недосконалий захист дитини від медіаконтенту, що може шкодити її здоров’ю та розвитку, відсутність механізмів ефективної саморегуляції інформаційного ринку, які не допускали б недоброякісної медіапродукції, низькоморальних ідеологем та цінностей, інших соціально шкідливих інформаційних впливів. Загострення потреби в інтенсифікації розвитку медіаосвіти зумовлено необхідністю протистояти зовнішній інформаційній агресії та руйнівній зарубіжній пропаганді».

Завідувач кафедри інформатики та ІКТ, кандидат педагогічних наук, доцент  Марія Медведєва поділилася досвідом використання засобів масової інформації у навчанні математичних дисциплін.

Викладач кафедри інформатики та ІКТ Яна Кісіль зауважила, що розроблення і прийняття нової редакції. Концепції впровадження медіаосвіти в Україні – важлива складова модернізації освіти, яка сприятиме побудові в країні інформаційного суспільства, розвиткові економіки знань, становленню громадянського суспільства.

Участь в обговоренні взяли інші учасники семінару.

В підсумку спільного навчально-практичного семінару було зазначено необхідність використання вищезазначеного досвіду.

DSC00817DSC00819DSC00821DSC00823DSC00825DSC00827DSC00830DSC00831