Засідання науково-методичного семінару «Хмарні технології в освіті»

На кафедрі інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій факультету фізики, математики та інформатики 15 листопада 2017 року відбулося засідання науково-методичного семінару «Хмарні технології в освіті».

Учасники семінару: декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Махомета; заступник декана з навчальної роботи, старший викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики  Ірина Тягай; заступник декана з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Годованюк; завідувач кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій, кандидат педагогічних наук, доцент Марія Медведєва; викладачі кафедри вищої математики та МНМ; викладачі кафедри інформатики та ІКТ.

Декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Махомета зауважила, що в умовах швидкого розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та зростання вимог до якості освіти необхідним стає процес адаптування та впровадження нових інформаційних сервісів на основі конкурентних технологій.

У наш час ці технології набувають все більшого значення у професійній діяльності вчителів загальноосвітніх навчальних закладів. Пояснюють це, перш за все, новими можливостями для представлення динамічних і актуальних, що базуються на Інтернет-технологіях, електронних додатків для освіти, – доповнила заступник декана з навчальної роботи, старший викладач кафедри вищої математики та МНМ  Ірина Тягай.

Завідувач кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій, кандидат педагогічних наук, доцент Марія Медведєва звернула увагу викладачів на оцінки експертів, які дослідили, що використання хмарних технологій в багатьох випадках дозволяє скоротити витрати в два-три рази в порівнянні з утриманням власної розвиненої IT-структури. Також, головною перевагою використання даних технологій є можливість швидко пристосовуватись до змін у середовищі будь-якої установи, що зараз, в умовах стрімкого розвитку всіх галузей науки і техніки, є дуже актуальним. Завдяки зростанню популярності хмарних технологій для навчальних закладів з’являються нові можливості управління навчальним процесом.

Активну участь в обговоренні хмарних технологій взяли викладачі кафедр.

Підсумовуючи, доцент кафедри інформатики та ІКТ Тетяна Бондаренко сказала, що сьогодні для переведення комп’ютерної інфраструктури навчальних закладах в хмару є важливі аргументи. Наприклад, стандартні програми, що широко використовуються в освіті (текстовий процесор, редактор електронних таблиць, графічний редактор, електронна пошта тощо) завжди будуть актуальними,  тим більше при використанні хмар.