Використання інтерактивних технологій в освітньому процесі

    Організацію освітнього процесу студентів на сьогоднішній день неможливо уявити без використання інтерактивних методів, які стали одними із дієвих засобів активізації навчально-пізнавальної діяльності, розвитку мислення, уяви, пам’яті, досягнення високих результатів навчання майбутніх фахівців.

    26.03.2018 року було проведене інтерактивне практичне заняття з педагогіки на тему: «Методи і засоби навчання та активізації пізнавальної діяльності учнів» для студентів спеціальності: 014.04 Середня освіта (Математика)

    Особливістю цього заняття було те, що його проводив не один викладач, а два: канд. пед. наук, доцент Стеценко Надія Миколаївна канд. пед. наук, доцент Медведєва Марія Олександрівна.

    На занятті широко використовувалися міжпредметні зв’язки: існувало живе діалогічне спілкування  двох викладачів між собою («теоретика» і «практика») та студентів між собою.

  З метою спонукання студентів до активного творчого процесу і формування професійних компетентностей були використані методи інтерактивного навчання «карусель», «мозковий штурм» та різноманітні прийоми стимулювання пізнавальної діяльності.  

    Заняття пройшло у цікавій, нетрадиційній формі, з високою активністю студентів і принесло задоволення всім його учасникам.