Вітаємо переможців Міжнародної Олімпіади з програмування на Кубок академіка Іллі Несторовича Векуа

26-27 травня 2018 р. на базі Одеської національної академії харчових технологій відбулася Міжнародна Олімпіада з програмування на Кубок академіка Іллі Несторовича Векуа.

Змагання Кубку Векуа проходили за правилами студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС і є важливим етапом підготовки до першості світу українських студентів. Задля розширення участі українських команд, з 2014 року рішенням оргкомітету Кубку, чотири його площадки створено в Україні.

Організаторами Кубку Векуа є Міністерство спорту і молодіжних справ Грузії, Асоціація підтримки програмування (Грузія), Сухумський державний університет у Тбілісі, Грузинський технічний університет

Змагання Кубку Векуа складалися з двох турів – особистого та командного. У зв’язку з високою складністю задач Кубку, до участі у ньому, в першу чергу, запрошувалися учасники ІІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування і призери ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських шкільних олімпіад з інформатики.

Студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вдруге беруть участь у цих змаганнях. В 2017 році Антон Бабак зайняв І місце в особистому турі.

Цього року від університету взяла участь команда факультету фізики, математики та інформатики – «Batareika» у такому складі: Андрій Князєв, Микола Кравченко, Валентин Майстренко. Тренер команди – Марія Медведєва.

Незважаючи на важкі завдання, наші студенти зайняли І місце серед педагогічних закладів вищої освіти в командному турі. З чим ми їх вітаємо та бажаємо подальших наукових звершень!