ОНЛАЙН-СЕМІНАР “ТЕХНОЛОГІЇ СТВОРЕННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ WEB-РЕСУРСІВ ВИКЛАДАЧА”

29 квітня 2020 року  відповідно плану роботи кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій та з метою підвищення професійних компетентностей працівників галузі освіти відбувся міжкафедральний науково-методичний онлайн-семінар “Технології створення персональних Web-ресурсів викладача” за допомогою платформи Zoom.

Під час семінару доповідачі – старший викладач кафедри інформатики і ІКТ Сергій Троян та викладач цієї ж кафедри  Яна Ярошик ознайомили учасників з актуальністю теми семінару, адже передові технології змінюють навколишній світ дуже швидко і вимагають такої ж реакції на ці зміни від учасників процесу, спонукають до відповідного осмислення й упровадження у практичну освітньо-професійну діяльність.

Яна Ярошик наголосила, що сучасні мережні технології відіграють величезну роль в організації навчання з використанням сервісів Інтернет. Особлива увага повинна приділятися організації підвищення рівня викладацької майстерності з використанням передових освітніх методик та функціонуванню інноваційного предметного комплексу.

Сергій Троян  зазначив, що освітні веб-ресурси можуть і повинні стати для педагогічної  громадськості одним з пріоритетних засобів і способів самоосвіти; вони є ефективним організаційним елементом регіональної системи освіти, адже нові інформаційні технології впливають на всі компоненти освіти: зміст, методи та організаційні форми навчання, дозволяють вирішувати складні та актуальні завдання педагогу для забезпечення його інтелектуально-творчого розвитку.

Досвід роботи показує, що використання освітніх web-ресурсів в освітньому процесі є необхідним і невід’ємним ресурсом для використання як на заняттях, так і під час самонавчання. Тому, багато викладачів нашого навчального закладу перейняли досвід використання освітніх електронних ресурсів й ефективно їх використовують, оскільки, до комплекту потрібних даних є постійний доступ усім учасникам навчального процесу. Такий комп’ютерно-орієнтований комплекс по предмету дає змогу підвищити ефективність занять; спрощує завдання студентам у пошуку інформації, допомагає раціонально планувати свою діяльність і краще сприймати та запам’ятовувати інформацію.

Семінар пройшов у теплій та дружній атмосфері.