МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ВЧИТЕЛЯ-ПРАКТИКА МАРИНИ ЧМЕРУК

12 жовтня 2021 р. для студентів ОПП «Середня освіта (Інформатика)» ОС «Бакалавр» було проведено майстер-клас від вчителя інформатики Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 ім. М.П. Бажана Уманської міської ради Черкаської області Марини Чмерук на тему: «Формувальне оцінювання з інформатики відповідно до концепції НУШ».

Під час зустрічі вчитель наголосила, що курс розвитку сучасного освітнього процесу в напрямі формування компетентностей зумовлює перегляд основних підходів до оцінювання навчальних досягнень учнів. Стандартні тести і перевірні (контрольні) роботи, які здебільшого зосереджуються на тому, чого не знають чи не вміють робити учні, відходять у минуле. На перший план виходять методи і форми формувального оцінювання, які зосереджуються на протилежному – що знають і що вміють робити учні. Марина Олександрівна поділилася досвідом, а саме: які підходи вона використовує у професійній діяльності, що враховують індивідуальний мотиваційний аспект; оцінює сам процес навчання, а не його результат; які критерії оцінювання застосовує.

Майстер-клас проводився у змішаному форматі, студенти мали можливість не лише прослухати , а й поставити запитання та взяти участь у обговоренні теми.

Дякуємо Марині Чмерук за змістовний та актуальний майстер-клас та співпрацю!