4.04 – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ІНТЕРНЕТУ ТА ДЕНЬ ВЕБМАЙСТРІВ

Щороку, 4 квітня міжнародна Інтернет-спільнота відзначає День Інтернету та неофіційне професійне свято вебмайстрів.

Саме тому, сьогодні на факультеті фізики, математики та інформатики відбулася година спілкування зі здобувачами освіти на тему: «4.04 – Міжнародний день Інтернету та День вебмайстрів».

Заступник декана з виховної роботи Інна КРИВОРУЧКО розповіла про історію започаткування Дня Інтернету, його покровителя – енциклопедиста Ісидора Севільського та найбільшу працю архієпископа «Етимоголію», в якій він уперше використав систему перехресних посилань, що віддалено нагадує гіперпосилання, які використовують у мережі. Окрім того, Інна Ігорівна відзначила актуальність професії вебмайстра та зауважила – що дана професія досі відсутня в офіційному переліку професій України та країн СНД.

Юлія ЗІНЧЕНКО, студдекан факультету продемонструвала відеоролик «Історія Інтернету», в якому досить цікаво сформовані відповіді на питання: «З чого починався Інтернет?», «Хто його створив і навіщо?», «Що взагалі означає це слово?».

У багатьох країнах існують також національні дні Інтернету, які пов’язані із введенням Інтернету в цій країні, зокрема в Україні День Інтернету святкується ще 14 грудня.

Зустріч відбулась в позитивній атмосфері.