Науково-практичний семінар «Інформаційне суспільство. Інформаційна культура. Інформаційна безпека»

20 жовтня на кафедрі інформатики та ІКТ відбувся науково-практичний семінар «Інформаційне суспільство. Інформаційна культура. Інформаційна безпека»

6

Метою проведення даного семінару була особлива актуальність його тематики реаліям сьогодення.

1

 Про це у своїй доповіді наголосила доцент кафедри, кандидат педагогічних наук Стеценко Надія Миколаївна, адже майже третина населення планети користується сьогодні мережею Інтернет і з кожним днем все більше людей включається в онлайн-життя. Сучасні глобальні  тенденції в галузі комунікації демонструють абсолютно нові результати, що були практично недоступні в минулому. Різко зріс обсяг інформації, яку громадяни почали отримувати поза контролем своїх національних урядів. Інформація починає нести в собі як творчу, так і руйнівну силу, але набагато в більш сильному ступені, ніж це було раніше.

9

Паршукова Леся Миколаївна у своїй доповіді зазначила,що однією з характерних тенденцій, яка склалася в сучасних умовах, не тільки в Україні, а й у світі, – це випереджальний розвиток форм, способів, технологій і методик впливу на свідомість (підсвідомість), психологію й психічний стан людини в порівнянні з організацією протидії негативним, деструктивним психологічним впливам, інформаційно-психологічним захистом особистості й суспільства в цілому, що особливо небезпечно для дітей та молоді.

3

Насиченою та пізнавальною була доповідь Паршукова Сергія Васильовича в якій він доніс до слухачів сучасні тенденції війн «нового покоління» – інформаційних війн, що використовують спеціальне структурування інформації, організацію її подачі, маніпулювання, дозування тощо. Прийоми і методи, які використовуються для ведення такої війни, схожі на атомну енергію, яка може служити людям, а може бути використана для їх масового знищення.

5

4

Участь у семінарі також взяли учасники наукових гуртків, що діють на кафедрі. Вони підготували не лише доповіді, а й узяли активну участь в обговоренні доповідей викладачів