Нові програми ІТ-індустрії – у навчальний процес

Уманський державний педагогічний університет, як і майже 450 вищих навчальних закладів України має багаторічний досвід використанням програм “1С:Підприємство”. Продукти та технології “1С:Підприємства” широко використовуються в навчальній, науковій, адміністративній діяльності, для автоматизації управління та обліку університету.

5BTdhFxKxxw

Щороку в рамках співпраці з вищими навчальними закладами України компанією “Скайлайн Софтвер” за підтримки Міністерства освіти і науки України проводиться Всеукраїнська науково-практична конференція “Нові інформаційні технології в освіті” (Технології “1С:Підприємства” у підготовці ефективних та потрібних для національної економіки кадрів).

Цьогорічна конференція відбулась 11 лютого 2016 року, м. Київ на базі Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка. В конференції взяли участь понад 300 представників із більш ніж 100 навчальних закладів України, в тому числі і викладач кафедри інформатики та ІКТ Уманського державного педагогічного університет імені Павла Тичини Тетяна Іванівна Просянкіна-Жарова, яка мала можливість отримати інформацію про тенденції розвитку ІТ-індустрії, про нові програмні рішення “1С:Підприємства 8”; обмінятися практичним досвідом викладання; разом з учасниками конференції взяти участь у розробці шляхів розширення співпраці з партнерами 1С: Франчайзі для реалізації спільних освітніх та дослідницьких проектів; обговорити інноваційну модернізацію освітньої галузі; поділитися досвідом інтеграції в міжнародну освітню сферу.

Особливу увагу на конференції було приділено новим освітнім ініціативам компанії, використанню 1С: ІТС при підготовці професійних стандартів в галузі інформаційних технологій, зокрема професійних стандартів «Спеціаліст з інформаційних систем» та «Керівник в області інформаційних технологій», які можна використати в рамках підготовки вчителя інформатики з додатковою спеціальністю: мережеві технології та системне адміністрування.

В рамках програми конференції були проведені майстер-класи для викладачів. Всі бажаючі отримали матеріали конференції та мали можливість виступити з доповідями.