Підведення підсумків інтернет-конференції «Комп’ютери у навчальному процесі»

14-15 квітня викладачами кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій було проведено VII Всеукраїнську студентську наукову Інтернет-конференцію «Комп’ютери у навчальному процесі» спільно з Київським національним педагогічним університетом імені М.П. Драгоманова, Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка та Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г. Короленка

Метою конференції було дослідження, аналіз проблем  та особливостей використання комп’ютерної техніки в навчально-виховному процесі середньої та вищої школи.  Серед основних напрямів конференції акцент зроблено на такі питання як використання мережі Інтернет в освітній діяльності; психолого-педагогічні особливості використання інформаційно-комунікаційних технологій; навчання учнів і студентів у галузі інформаційно-комунікаційних технологій; проблеми інформатизації навчального процесу у середній та вищій школі; проблеми створення і використання педагогічних програмних засобів.

DD1

Участь в конференції студентів інших вузів України

До оргкомітету конференції надійшло 95 заявки та тез доповідей учасників. За час роботи заходу на сайті кафедри зареєструвалося близько 300 учасників, які взяли участь в обговоренні матеріалів, активно висловлювали свою думку, задавали запитання авторам тез та ділилися власними знаннями і досвідом. Всього за 14-15 квітня на сайті було здійснено 1442 перегляди матеріалів конференції та залишено до них 254 коментарі.

У роботі конференції взяли участь студенти з таких навчальних закладів:

  1. Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова
  2. Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького
  3. Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
  4. Державний вищий навчальний заклад,  Криворізький національний  університет, Криворізький педагогічний інститут Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
  5. Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія»  Харківської обласної ради
  6. Відокремлений підрозділ «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка»
  7. Комунальний вищий навчальний заклад  Київської обласної ради «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж»
  8. Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
  9. Уманський гуманітарно-педагогічний коледж імені Т.Г.Шевченка

Студенти Уманського державного педагогічного університету мали змогу взяти участь в конференції безпосередньо з комп’ютерних аудиторій університету.

Табл. 1 Кількість тез доповідей, коментарів

та переглядів по напрямках

TB1

Кількість публікацій по напрямкахd3

Кількість переглядів по напрямках 2

Статистика обговорень напрямів конференції

1