УДПУ та SAS: перші кроки до співпраці

У 2016 році Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини приєднався до Глобальної академічної програми корпорації SAS, учасниками якої є понад 5 тис. вищих навчальних закладів у всьому світі.IMG_20160413_151102

З метою ознайомлення з можливостями продуктів корпорації SAS та їх застосуванням у науковій діяльності 13 квітня 2016 р. викладачі кафедри інформатики та ІКТ і  кафедри маркетингу та управління бізнесом взяли участь у вебінарі на тему «Презентація можливостей SAS: Data Science».

11Керівник українського відділення Глобальної академічної програми SAS, к.т.н. Терентьєв Олександр Миколайович презентував програму співпраці корпорації SAS з університетом, зосередив увагу на її перевагах для ВНЗ України. Основну частину виступу лектор присвятив застосуванню інструментів SAS у таких напрямках як Data Science, Data Mining та Big Data. Зокрема були розглянуті питання практичного застосування SAS Enterprise Guide, SAS Studio, SAS Enterprise Miner, SAS Visual Analytics, проілюстровані прикладами їх використання.

IMG_20160413_150719

Зацікавленість присутніх викликали питання текстової та клієнтської аналітики, які є особливо актуальними з огляду на зростання кількості негативних проявів складно передбачуваних соціально-економічних та політичних явищ, що останнім часом відбуваються в Україні та світі.

В подальшому планується проведення аналогічних вебінарів на теми, що пов’язані з використання продуктів компанії SAS для інтелектуального аналізу даних та у прикладній статистиці.

Детально ознайомитись із презентаціями та іншими матеріалами вебінару можна за посиланням: НАТИСНІТЬ ТУТ