Долучаємося до Всесвітнього дня вишиванки

Сьогодні, 19 травня, українці святкують своє свято, свято національної єдності,  покликане зберегти традиції  українського народу.

Вже котрий рік поспіль члени кафедри інформатики та ІКТ в честь святкування Дня вишиванки приходять в цей день на роботу у вишитому національному вбранні.22

Вишиванка – це символ Батьківщини, здоров’я, краси, щасливої долі, родової пам’яті, порядності, чесності, любові, святковості, оберіг, одяг сили.

На сьогоднішній день можна впевнено сказати, що це не лише всеукраїнське свято, це – всесвітнє свято, до якого долучилися такі країни, як: Австрія, Австралія, Аргентина, Бельгія, Білорусія, Болгарія, Бразилія, Великобританія, Зімбабве, Естонія, Індія, Іспанія, Італія, Греція, Єгипет, Казахстан, Канада, Китай, Латвія, Литва, Марокко, Мексика, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, ОАЕ, ПАР, Перу, Південна Корея, Польща, Португалія, Росія, Румунія, Словаччина, США, Тайланд, Тайвань, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція, Японія.

19

Ми впевнені, що у невичерпну скарбницю духовної культури українського народу, кафедра вносить і свою часточку, залучаючи до свята підростаюче покоління, плекаючи в них трепетне та зворушливе ставлення до  багатовікової історії українського народу, його сподівань та надій через вишиванку,  з якою пов’язані перемоги і поразки, злети і падіння, радість і печаль, сподівання на щасливе майбутнє. …

 

Хай вам сміється доля журавлина,

Поля розлогі колосом цвітуть,

Нехай червоні ягоди калини

На  вишиванках осявають путь…

20