АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ НА ФАКУЛЬТЕТІ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

13 грудня студентська рада факультету фізики, математики та інформатики на чолі з студдеканом Оленою Нактініс,  заступником декана з виховної роботи Яною Усатюк та за підтримки деканату, організувала справжні українські вечорниці!

Атмосферу родинного затишку та домашнього вогнища створювала вже сцена, що була оформлена у вигляді української оселі. Незмінним атрибутом вечорниць стали смачні вареники, якими пригощали всіх присутніх в залі. І найцікавіше, звісно ж, – це гадання, тому вареники на святі були не прості, а із «сюрпризом». Кожен глядач мав змогу перевірити, що на нього чекає в майбутньому. А хіба ж є вечорниці без співу і танцю? І ось уже залунала перша музика… Пісня за піснею, гарна та моторна бабка –  господиня вечорниць, разом з дідом, красуні-дівчата, дзвінкоголосі «хлопці» – усе злилося в неперевершене видовище!

Майстерність акторської гри продемонстрували всі учасники свята. Студенти виконували народні пісні, зокрема й обрядові, запальні українські танці. Вони нагадали глядачам цікаві та повчальні звичаї, які свого часу робили життя наших пращурів цікавим та змістовним.

Протягом всього дня бажаючі мали змогу укусити калиту в пана Калитинського, примовляючи традиційні слова:«Їду-їду калиту кусати..»

Викладачі, студенти, гості нашого свята отримали велику естетичну насолоду від побаченого театралізованого дійства. Від першої до останньої хвилини всі були захоплені інсценізацією свята в народному дусі, адже такі дійства згуртовують, роблять нас духовно багатшими, привертають увагу до всього кращого, що було в минулому.

Дякуємо за чудове свято! Пишаємось нашими творчими студентами!