ПРОВЕДЕННЯ І ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ МАН

14 грудня на базі факультету фізики, математики та інформатики пройшов І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

У відділенні комп’ютерних наук взяли участь Дмитро Дем’янчук «Застосування програми cinema 4d у навчальному процесі», керівник Марина Чмерук ЗОШ №11Володимир Солоп «Впровадження інформаційно-комунікативних технологій в астрономії», керівник Володимир Сингаївський ЗОШ №3Мар’яна Сенич «Комп’ютерне моделювання програмного засобу для дослідження геометричних тіл» та Анастасія Павлуша «Пошук середовища розробки мобільного додатка для початківця. «математика 4+»: рівень 1», керівник Наталія Нечипоренко, Уманська міська гімназія.

Учні шкіл міста представили свої розробки під час презентації та захисту наукового дослідження.

Журі конкурсу Тетяна Петриченко, Леся Паршукова, Андрій Матвієнко та Андрій Прокопенко зазначили, що Мала академія наук України сьогодні – це не тільки конкурс-захист, а ціла система навчання. І цей конкурс теж є певного роду системою навчання. Це новий цифровий світ, якого раніше просто не було, адже учні мають смартфони, на які можна встановити будь-які програми, цифрові вимірювальні комплекси та інші гаджети. А отже озброєні для того, щоб здобувати знання. Якщо навчитися здобувати знання своїми руками, своїм мозком, своїми силами – це буде стиль життя. І сьогодні ви продемонстрували, що вмієте його творити