Відкрите заняття старшого викладача кафедри інформатики і ІКТ Колмакової Віри Олексіївни

11 лютого 2019 року відбулась відкрита лекція на тему «Застосування логіки висловлень в теорії комбінаційних схем і скінченних автоматів». Провела заняття старший викладач кафедри Колмакова Віра Олексіївна (дисципліна Математична логіка і теорія алгоритмів) для студентів 23 та 22і груп факультету фізики, математики та інформатики.

Відкрите заняття відвідали завідувач кафедри Медведєва М.О., старший викладач кафедри Паршукова Л.М., старший викладач кафедри Паршуков С.В..

Під час лекції студенти ознайомилися з поняттями: комбінаційна схема, базові логічні елементи, аналіз комбінаційної схеми, синтез комбінаційної схеми, релейно-контактна схема.

У ході заняття викладач використовувала проблемні методи навчання, що відповідають принципам студентоцентрованого навчання. Головна ідея використання таких методів те, що знання та способи діяльності не подаються в готовому вигляді, не пропонуються правила та інструкції виконання завдань. Студенти самостійно досліджували проблему (в даному випадку аналізували комбінаційні схеми, пропоновані викладачем), застосовували навички творчого мислення для отримання позитивного результату.

Все це сприяло активній діяльності студентів, розвитку їх логічного мислення.

Основна мета проведеної лекції – показати зв’язок між теоретичними знаннями з математичної логіки та розв’язуванням прикладних задач при побудові цифрових пристроїв.

Викладачі факультету, які були присутні на відкритому занятті, відмітили високий науково-методичний рівень та цікавий підхід до реалізації мети лекції.