ВИХОВНА ГОДИНА НА ТЕМУ: “ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ АКАДЕМІЧНОМУ ПЛАГІАТУ У ВНЗ”

Відповідальність, чесність, точність, справедливість, колегіальність, прозорість, гуманність – це далеко не всі сукупні етичні принципи та фундаментальні цінності академічної доброчесності, які обговорювались на виховній годині спільно зі студентами, куратором 154 групи Яною Ярошик.

Присутні обговорили питання сутності етичних принципів визначених Законом України «Про освіту», якими мають керуватися студенти та викладачі під час освітнього процесу та провадження наукової діяльності. Куратором було наведено прості та зрозумілі для студентів приклади поняттям фабрикації, фальсифікації та інших порушень академічної доброчесності.

Студенти були ознайомлені з обов’язками учасників освітнього процесу, процедурою їх дотримання та можливими порушеннями. Протягом виховної години наводилися основні принципи академічної доброчесності, якими мають керуватися студенти в науковому середовищі. Адже, саме на молодь покладаються великі надії щодо утвердження і поширення високих етичних і моральних ідеалів та належних стандартів доброчесності, як у процесі навчання так і в науковій діяльності.