ЗУСТРІЧ ГАРАНТА ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «СЕРЕДНЯ ОСВІТА (ІНФОРМАТИКА)» З СТУДЕНТАМИ І КУРСУ

06 вересня 2021 року відбулась зустріч гаранта освітньої програми «Середня освіта (Інформатика)» Галини Ткачук та студентами І курсу, здобувачами вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр». На зустрічі також була присутня завідувач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій, кандидат педагогічних наук, доцент Марія Медведєва.

Метою зустрічі було ознайомлення студентів з освітньою програмою, її метою та особливістю, освітніми компонентами та компетентностями, які студенти набудуть після завершення навчання за пропонованою програмою.

Гарант освітньої програми «Середня освіта (Інформатика)» Галина Ткачук детально охарактеризувала предметну галузь та цикли підготовки фахівця, розповіла про основну орієнтацію та фокус освітньої програми і спеціальності. Було зазначено також, що в основі програми лежать сучасні освітні технології та методики формування загальних і предметних компетентностей, моніторингу педагогічної діяльності та аналізу педагогічного досвіду.

Марія Медведєва зауважила, що особливістю освітньої програми «Середня освіта (Інформатика)» є те, що вона була модернізована в рамках проекту програми Європейського Союзу Еразмус+ №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання – MoPED».

На зустрічі студенти отримали відповіді на питання: Для чого навчатись? Скільки вчитись? Що вивчати? Як навчатись? Хто буде вчити? Де працевлаштуватись? Що потрібно вміти робити? Що потрібно знати? Як досягти результату?  На запит студентів гарант освітньої програми пояснила та детально охарактеризувала такі терміни як «кваліфікація», «ступінь вищої освіти», «кредит», «компетентності» тощо.

Загалом зустріч виявилась надзвичайно інформативною та продуктивною, де були однаково активними як організатори зустрічі, так і студенти. Студенти задавали запитання та між собою обговорювали окремі освітні компоненти, важливість тих чи інших компетентностей, програмні результати, дисципліни вільного вибору.