ВІДБУВСЯ І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ПРОГРАМУВАННЯ

18 вересня 2021 року на базі факультету фізики, математики та інформатики пройшов І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування (відбіркова олімпіада командної студентської першості світу з програмування ACM-ICPC), який є 1/8 фіналу Міжнародної командної студентської олімпіади з програмування (ICPC – International Collegiate Programming Contest) під егідою Асоціації обчислювальної техніки (ACM – Association for Computing Machinery).

АСМ-ІСРС є найпрестижнішою всесвітньою студентською олімпіадою, що викликає величезний інтерес серед студентів. Олімпіада народилась в 1970 році в США, коли університет Техасу «A&M» проводив «First Annual Texas Collegiate Programming Championship». Міжнародними змагання стали в 1977 році.

Цього року, олімпіада повернулась до офлайн-режиму та проходила на майданчику Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в стінах факультету фізики, математики та інформатики. Перевірка розв’язків здійснюється автоматично, перемагає та команда, яка правильно вирішить максимальну кількість завдань за мінімальний час і отримає меншу кількість штрафних балів.

На базі нашого університету цього року змагалось 7 команд. Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини представляли команди: «USPU_MAYBE_YES», «USPU_MAYBE_NO», «USPU_merciless», «USPU_FIPO», «USPU_Ghost»; Тальнівський будівельно-економічний коледж – команда «cTBEC_BORZYAKY»; Уманський національний університет садівництва – команда «UNUH_UNUS».

На відкритті олімпіади від імені ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, голови оргкомітету, доктора педагогічних наук, професора Олександра Безлюдного з вітальним словом та побажаннями успіху виступила декан факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, заступник голови організаційного комітету, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Махомета. Старший викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Сергій Паршуков розповів студентам про правила участі в олімпіаді, особливості її проведення та перспективи переможців.

Цьогоріч на майданчику УДПУ імені Павла Тичини маємо наступні результати:

Команда  «USPU_MAYBE_YES» (тренер Максим Ковтанюк) – 1 місце;

Команда  «USPU_FIPO» (тренер Оксана Коробань) – 2 місце;

Команда  «UNUH_UNUS» (тренер Роман Бараненко) – 3 місце.

Детальніше про Міжнародну студентську олімпіаду з програмування можна дізнатися на сайті ACM ICPC: http://icpc.global.

Бажаємо усім учасникам олімпіади успіхів та подальших перемог!