УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ XIX ВСЕУКРАЇНСЬКОГО УЧНІВСЬКОГО ТУРНІРУ ЮНИХ ІНФОРМАТИКІВ

10 січня 2023 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулося урочисте відкриття XIX Всеукраїнського учнівського турніру юних інформатиків в дистанційному форматі.

Модератором даного заходу була заступник голови організаційного комітету, декан факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Махомета. Із вітальним словом до учасників Турніру звернувся перший проректор, доктор педагогічних наук, професор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Андрій Гедзик, який подякував учасникам за участь в інтелектуальних змагання та побажав командам перемоги в чесній боротьбі. Зі словами вдячності та привітання на адресу учасників, членів оргкомітету та членів журі виступила головний науковий співробітник ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», доктор філологічних наук, професор Тетяна Шарова, яка наголосила на доступності кожному учаснику Турніру нормативно-документальної бази, що оприлюднена на сайті ВТЮІ, а також акцентувала увагу на конструктивному діалозі, плідній спільній роботі кожного учасника. Також вітальні слова під час відкриття XIX Всеукраїнського учнівського турніру юних інформатиків учасники отримали від голови журі Юрія Горошка, завідувача кафедри інформатики і обчислювальної техніки Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, доктора педагогічних наук, професора.

Під час заходу Тетяна Махомета представила усіх членів журі, а також команди, які були зареєстровані для участі в турнірних змаганнях. Родзинкою заходу стала самопрезентація команд-учасниць, що дозволило краще дізнатись про сферу зацікавленості здобувачів освіти, обдарованої еліти України.

Під час відкриття Всеукраїнського турніру юних інформатиків було ознайомлено учасників з правилами та програмою проведення змагань. Експерт-консультант Турніру, доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій Житомирського державного університету імені Івана Франка, кандидат педагогічних наук, Сергій Жуковський здійснив жеребкування щодо визначення порядку захисту задачі-проєкту І етапу.

Крім того, учасники змагань мали можливість задати запитання організаторам і членам журі та отримати розгорнуті відповіді. Попереду багато інтелектуальної роботи, яку будуть представляти активні здобувачі освіти з усієї України упродовж 11-15 січня 2023 р.

Зичимо учасникам успіхів та перемоги у Всеукраїнському турнірі юних інформатиків!