Проведення навчально-практичного семінару «Проблема використання мультимедійних технологій у дошкільних навчальних закладах»

22 жовтня 2013 року викладачами кафедри інформатики та ІКТ був проведений навчально-практичний семінар «Проблема використання мультимедійних технологій у дошкільних навчальних закладах»  за участю працівників вищезгаданих установ міста Умань.

Семінар розпочала своїм виступом зав. кафедрою Ткачук Галина Володимирівна, яка висвітлила актуальність проблеми використання вихователями та методистами дошкільних навчальних закладів сучасних ІКТ, акцентуючи свою увагу на завданнях, які практично неможливо вирішити без допомоги персонального комп’ютера.

Магістрантка фізико-математичного факультету Ткачук Альона Вікторівна презентувала доповідь, в якій висвітлила поняття портфоліо, проаналізувала його структуру та вимоги до оформлення.

O

Учасники заходу обговорювали проблеми використання мультимедійних засобів в роботі вихователя. Викладачі кафедри презентували можливості сучасних інформаційних технологій у роботі з дошкільнятами, зробили загальний огляд спеціалізованих програм та програмного забезпечення, що своїм функціональним призначенням  може стати у нагоді під час різних етапів виховного процесу.

Працівники дошкільних навчальних закладів мали можливість поділитися досвідом запровадження мультимедійних засобів у власну роботу, обговорити нововведення та отримати висококваліфіковану консультацію від фахівців кафедри, що стосується питання подальшого вдосконалення вмінь роботи з комп’ютерною технікою.

Викладач кафедри інформатики та ІКТ Жмуд Оксана Василівна провела майстер-клас для працівників ДНЗ по створенню власного портфоліо, детально пояснивши та продемонструвавши на прикладі необхідні для цього кроки. Працівники дошкільних навчальних закладів уважно слухали пояснення, старанно виконували завдання та залишились задоволені від отриманого результату.

O

Завершенням семінару стало присвоєння сертифікатів проходження майстер-класу всім його учасникам.