Відкрите заняття щодо створення та використання векторної графіки

4 жовтня для студентів І курсу напряму підготовки 6.040302 Інформатика проведене практичне заняття на тему “Створення векторної графіки в середовищі CorelDraw“. Заняття проводив магістр фізико-математичного факультету Петренко Анатолій Андрійович.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAАнатолій Андрійович зорієнтував студентів на актуальність вивчення методів та засобів векторної графіки, оскільки її використання дає змогу формувати зображення, яке має ряд переваг порівняно з растровою графікою:

  •   векторна графіка є оптимальним засобом для збереження високоточних графічних об’єктів, для яких важливо збереження чітких і ясних контурів;
  •   невеликий розмір вихідного файлу;
  •   при масштабуванні не відбувається спотворення;

Актуалізація знань студентів розпочалась з аналізу понять, які використовуються у векторній графіці: вектору, кривої, примітиву, сегменту, вузла тощо.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За допомогою мультимедійної дошки було представлено основні засоби програми CorelDraw та виконано декілька завдань щодо створення комплексних зображень.
Студенти зацікавились ефектами, які можна створювати в програмі, інструментарієм, який використовується для редагування фігур.
Загалом робота виявилась творчою та плідною. Кожен студент виконав поставлене завданням та створив власне векторне зображення.