АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ ІНФОРМАТИКИ І ІКТ

З 20 по 25 травня 2024 року викладач кафедри інформатики і ІКТ Любов ТІТОВА взяла участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ Staff mobility for Teaching and Training в Державному університеті прикладних наук імені Іполіта Цегельського в Гнєзно (Республіка Польща).

Відповідно до програми Любов ТІТОВА спільно із доктором філософії, старшим викладачем кафедри професійної освіти та технологій за профілями Андрієм ГЕДЗИКОМ провели серію занять у сфері інформаційних та комунікаційних технологій. На заняттях були присутні студенти спеціальності «Інформатика» в Державному університеті прикладних наук імені Іполіта Цегельського в Гнєзно (Республіка Польща).

Любов ТІТОВА ознайомила студентів з особливостями процесу аутентифікації та розповіла про основні технології, що використовуються для аутентифікації користувачів, а також продемонструвала сервіси, що побудовані на базі штучного інтелекту та можуть бути використані під час освітнього процесу.

Частиною лекцій також була презентація Уманського державного педагогічного університету та розповідь про поточну ситуацію в українській освіті.

Під час академічної мобільності викладачі мали змогу познайомитись із представниками академії: директором Інституту технічних наук, доктором, професором Лукашем ЮЗЕФОВСЬКИМ, координатором програми Erasmus+ Александрою ЯНКОВ’ЯК-БЕРНАЦЯК, співробітницею офісу Еразмус+ Марією КАМІНСЬКОЮ, керівницею Монопрофільного центру медичних симуляцій Анною БАСОЮ.

Під час зустрічей, що відбувались в межах мобільності було обговорено можливості подальшої співпраці, можливості академічної мобільності як науково-педагогічних працівників, так і здобувачів освіти, а також особливості систем освіти України та Республіки Польща.

Цікавим аспектом мобільності стало знайомство з історією міста Гнєзно під час короткої прогулянки, яка все ж відбулась незважаючи на незадовільні погодні умови.

Дякуємо усім учасникам академічної мобільності, польським партнерам за співпрацю, гостинний та доброзичливий прийом, адміністрації Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Відділу міжнародних зв’язків, а особливо рідному факультету фізики, математики та інформатики за надану можливість розвивати професійні та фахові компетентності, а також надзвичайно цікавий досвід.