Всеукраїнська науково-практична конференція «Інформаційно-комунікаційні технології навчання»

23-24 травня 2014 року колективом кафедри інформатики та ІКТ проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Інформаційно-комунікаційні технології навчання».

Конференцію організовано з метою обговорення актуальних питань впровадження та використання ІКТ в навчально-виховному процесі, яка об’єднала для спільної роботи науковців з різних ВНЗ України.

На конференцію прибули шановні гості з Національного педагогічного університету ім. М.  Драгоманова, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Житомирського державного університету імені Івана Франка.

O

Також були присутні вчителі міста Умані, Уманського району та найближчих регіонів.

Планувався приїзд постійних учасників конференції з Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка, Вінницький національний технічний університет та інших ВНЗ. Та, нажаль, ці учасники не змогли прибути у зв’язку з відомими несприятливими обставинами в країні.

З вітальними словами до учасників конференції виступили Ярошинська Олена Олександрівна, директор Інституту природничо-математичної та технологічної освіти, доктор педагогічних наук, професор Коберник Олександр Миколайович,  декан фізико-математичного факультету, доктор педагогічних наук Авраменко Олег Борисович.

O

В пленарній доповіді своїм досвідом та знаннями поділився шановний гість, завідувач кафедри інформаційних технологій та програмування Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор Рамський Юрій Савіянович, який охарактеризував роль ІКТ у процесі формування інформаційної культури майбутніх вчителів інформатики та математики.

O

Про методику моніторингу якості підготовки майбутніх вчителів технологій у своїй доповіді говорив викладач кафедри комп’ютерних технологій Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, кандидат педагогічних наук Сіткар Тарас Вікторович, предметом наукового дослідження якого є розробка такої системи моніторингу якості освіти для викладачів і студентів, яка б могла передбачити результати навчання та спланувати освіту.

З пленарними доповідями виступили також викладачі кафедри інформатики та ІКТ кандидат педагогічних наук Ткачук Галина Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент Стеценко Надія Миколаївна, старший викладач Паршуков Сергій Васильович.

O

Після пленарного засідання проведено секційні засідання та тематичні столи, які були присвячені найрізноманітнішим аспектам проблеми використання та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховний процес, особливостям впровадження комп’ютерно-орієнтованих технологій навчання та педагогічних програмних засобів навчання. На секційних засіданнях мали змогу виступити з результатами власних досліджень усі учасники конференції.

По завершенню роботи конференції для учасників та гостей було проведено екскурсію та демонстрацію найкращих навчальних аудиторій нашого навчального закладу, а також екскурсію в дендрологічний парк «Софіївка».

В результаті проведення заходу було розглянуто значне коло питань, в межах  його тематики, обговорено значну частину проблем, що стосується інформаційно-комунікаційних технологій навчання. Конференція пройшла на високому науковому рівні, усі учасники задоволені теплим прийомом та професійною організацією заходу.