МІЖКАФЕДРАЛЬНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «МЕДІАБЕЗПЕКА ТА ІНТЕРНЕТ-ГРАМОТНІСТЬ. ПСИХОЛОГІЧНИЙ ЗАХИСТ ВІД НЕПОТРІБНОЇ ІНФОРМАЦІЇ»

25 жовтня 2016 року на базі кафедри інформатики та ІКТ відбувся міжкафедральний науково-практичний семінар «Медіабезпека та Інтернет-грамотність. Психологічний захист від непотрібної інформації». У роботі семінару також взяли участь кафедра вищої математики та методики навчання математики і кафедра фізики і астрономії та методики їх викладання.

IMG_7270  Метою проведення семінару був обмін досвідом забезпечення достатнього рівня інформаційної безпеки в умовах сьогодення.

Про це у своєму повідомлені зауважила декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Махомета.

3

В.о. завідувача кафедри інформатики та ІКТ, кандидат педагогічних наук, Оксана Жмуд поділилася досвідом використання програмного забезпечення для захисту інформації.

Старший викладач кафедри інформатики та ІКТ Леся Паршукова зауважила, що переважна частина користувачів мережі Інтернет є активними учасниками різних соціальних мереж, не особливо задумуючись над тими загрозами, які несуть ці мережі. Також акцентувала увагу присутніх на основних правилах безпеки в соціальних мережах.

IMG_7269

Участь в обговоренні взяли інші учасники семінару.

В підсумку спільного науково-практичного семінару було зазначено необхідність використання вищезазначеного досвіду для забезпечення інформаційної безпеки.