СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ВІДВІДАЛИ УМАНСЬКИЙ МУЗЕЙ ОСВІТИ

Студенти факультету фізики, математики та інформатики на чолі з куратором Бондаренко Тетяною Володимирівною здійснили цікаву подорож до музею освіти Уманщини, який розташований на території Уманського міського Будинку учителя.

Екскурсійна група з цікавістю вивчала фонди музею історії освітянської справи Уманщини. Музейна експозиція формувалася ще з 1973 року, а у 1975 році відбулося офіційне відкриття музею. Його фундатором став ветеран педагогічної праці 50-60-х років, директор середньої школи №2, історик за фахом – Палій Сергій Пахомович. Експозиція музею охоплює період розвитку освіти Умані з 1766 по 1985 роки. На сьогодні в музеї народної освіти нараховується близько 10 тисяч документів, фотографій, різних експонатів, які відтворюють історію освіти міста. Всі повідомлення, інформація, яка є на стендах та у вітринах історично достовірна, тому що підтверджується архівними документами міста Харкова, Черкас, Києва, Уманського краєзнавчого музею.

Екскурсія була плідною і залишила по собі незабутні враження, збагатила цікавою інформацією з історії розвитку освіти Умані, вчительської справи, ознайомила з педагогами-наставниками, які свято бережуть освітні традиції і створюють нові методики виховання нового покоління.