ШКОЛА ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ МОЛОДОГО ВИКЛАДАЧА

11 грудня 2019 року на базі факультету фізики, математики та інформатики проведено друге засідання науково-методичного семінару для слухачів школи професійного зростання молодого викладача.

В роботі семінару взяли участь 34 молодих викладачів з різних факультетів та інституту університету, в тому числі і викладачі факультету фізики, математики та інформатики.

Керівник школи професійного зростання молодого викладача, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Стеценко Надія Миколаївна ознайомила слухачів з програмою семінару та наголосила на важливості проблем, які піднімаються у сучасному закладі вищої освіти.

З доповіддю «Сучасні вимоги до викладачів вищої школи щодо процедур здійснення акредитації освітніх програм» виступила доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Кочубей Тетяна Дмитрівна. У своїй доповіді вона акцентувала увагу на критеріях оцінювання якості освітньої програми і здійснила детальний аналіз кожного критерію.

Практично-орієнтованою була доповідь доктора педагогічних наук, доцента кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Ткачук Галини Володимирівни, яка ознайомила учасників семінару з технологіями використання QR-кодів в освітньому процесі та засобом для проведення тестування Kahoot!.

В межах семінару також розглядалось питання впровадження функціонального елементу для анкетування студентів щодо оцінювання освітньої програми та навчальної дисципліни в систему дистанційного навчання Moodle. Досвід організації такого анкетування представили керівник Центру дистанційного навчання Стеценко Надія Миколаївна та інженер-програміст Джога Дмитро Сергійович.

4

3

1

2