ОНЛАЙН-СЕМІНАР «ОСОБЛИВОСТІ ОФОРМЛЕННЯ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ ДО НАУКОВОЇ СТАТТІ»

З ініціативи викладача кафедри інформатики і ІКТ Ткачук Галини Володимирівни 2 квітня 2020 року на базі платформи Zoom було проведено онлайн семінар «Особливості оформлення літературних джерел до наукової статті».

Діяльність Ради молодих учених та студентського наукового товариства продовжується і в умовах карантину набуває іншої форми – онлайнової. Молоді фахівці досліджують різноманітні наукові проблеми, вивчають досвід українських та закордонних авторів, працюють в онлайнових репозиторіях та відкритих електронних журналах. В результаті такої діяльності накопичується велика кількість бібліографічних посилань, які потребують відповідного оформлення.

Доктор педагогічних наук, професор кафедри інформатики і ІКТ Галина Ткачук, в межах семінару для молодих учених та студентського наукового товариства, з метою полегшення роботи молодих науковців, розповіла про державний стандарт України ДСТУ 8302:2015, який використовується для опису бібліографічних посилань в більшості наукових видань, а також при оформленні списку літератури в дисертаціях та авторефератах.

Зокрема, навела приклади оформлення посилань на підручник, посібник, монографію, наукову статтю, матеріали конференцій, законодавчі та нормативні документи, електронні ресурси та інше.

Запис семінару та презентацію можна переглянути нижче.

Презентація: