ОНЛАЙН-СЕМІНАР “ОСОБЛИВОСТІ СТВОРЕННЯ МУЛЬТИМЕДІЙНОГО СУПРОВОДУ НАВЧАЛЬНИХ КУРСІВ”

Викладачі факультету фізики, математики та інформатики, ідучи в ногу з часом, шукають нові форми реалізації дистанційної освіти, яка в умовах карантину є надзвичайно актуальною. Так, 08 квітня 2020 року викладачами кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій було проведено міжкафедральний науково-методичний онлайн-семінар “Особливості створення мультимедійного супроводу навчальних курсів” за допомогою додатку Cisco Webex Meeting.

В семінарі взяли участь викладачі трьох кафедр факультету фізики, математики та інформатики і інших кафедр університету, під час якого мали змогу обмінятися власним досвідом створення мультимедійного супроводу навчальних курсів.

Про основні можливості додатку Cisco Webex Meeting для проведення онлайн заходів розповів старший викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Сергій Паршуков. Він зазначив, що серед основних переваг даної програми є простий спосіб створення онлайн нарад, легкий вхід користувачів за посиланням (кодом) з використанням додатку або браузера (бажано Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari). Дана платформа дозволяє не лише чути та бачити співрозмовників (вести активне спілкування), але і надавати співрозмовникам доступ до своїх файлів (їх анотування іншими учасниками), та програм. Також є можливість надавати спільний доступ до мультимедійного контенту з подальшим його обговоренням, створення віртуальної дошки та здійснення на ній записів.

Доповідь доповнила старший викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Леся Паршукова, яка проінформувала учасників семінару про дидактичні та методичні особливості створення мультимедійного супроводу навчальних курсів для студентів закладів вищої освіти.

Варто зазначити, що додаток Cisco Webex дає можливість запису заходів, що організовуються з його допомогою для подальшого перегляду учасниками, які з поважних причин не могли бути присутніми на семінарі, доповіді, нараді, тощо.

В ході семінару відбувалося жваве спілкування в чаті, де учасники паралельно з прослуховуванням доповідей могли ставити питання та залишати коментарі.

Семінар пройшов плідно та інформативно!