ОНЛАЙН-ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «МЕТОДИКА НАВЧАННЯ ІНФОРМАТИКИ» З ВИКОРИСТАННЯМ ДОДАТКУ MICROSOFT TEAMS

24 квітня 2020 року старший викладач кафедри інформатики і ІКТ Леся Паршукова провела онлайн-заняття з дисципліни «Методика навчання інформатики» на тему: «Методика вивчення табличних процесорів» для студентів 34 групи спеціальності «Інформатика». Метою такого заняття є не лише виявлення рівня професійної компетенції та педагогічної майстерності викладача, а і подальше удосконалення його викладацької діяльності.

Для проведення даного заняття використовувався додаток Microsoft Teams.

Microsoft Teams – це сучасна корпоративна платформа, спеціально розроблена для використання у глобальній хмарі Office 365.

Перевагами даного додатку є:

  • Командна робота у реальному часі.
  • Проведення відео-конференцій.
  • Інтеграція результатів групової роботи.
  • Доступ до командних, корпоративних документів.
  • Кожен учасник групи у курсі поточних змін.
  • Для роботи з командою можна використовувати Блокнот, щоб створювати нотатки та співпрацювати з іншими учасниками; додавати завдання та їх оцінювати.
  • Microsoft Teams гарантує високий рівень безпеки інформації. Усі дані шифруються не лише при передачі, але і при зберіганні.

На даному занятті студенти підготували та продемонстрували фрагменти уроку з інформатики (вид діяльності обрали методом жеребкування). Кожен учасник мав у своєму розпорядженні 10 хв. для виступу. По завершенню відбулося дискусійне обговорення виступу кожного студента.

Викладач надавала рекомендації щодо правильного структурування матеріалу, представивши освітні дані за допомогою мультимедійного забезпечення, методичні поради щодо правильного розподілу часу в ході певного фрагменту уроку.

Онлайн-заняття пройшло цікаво та змістовно.