МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ІНТЕРНЕТУ ТА ДЕНЬ ВЕБМАЙСТРА

До Міжнародного дня Інтернету студенти 44 групи спеціальності «Інформатика» провели годину куратора на чолі з куратором групи Паршуковою Лесею Миколаївною на тему: “Міжнародний день Інтернету та день Вебмайстра” на якій обговорили історію створення всесвітньої павутини та суть роботи вебмайстра. Алека Денис та Осіпенко Володимир виступили з цікавими фактами та історіями стосовно зародження та становлення мережі Інтернет. Зі слів Дениса можна дізнатися, що першою спробою встановити зв’язок по мережі можна вважати 29 жовтня 1969 року. А уже в 1971 році була здійсненна перша спроба обміну електронними листами в Глобальній мережі.

Володимир поділився досить цікавим фактом – недаремно день Інтернету відзначають 4 квітня, в цій даті (4.04) закодована помилка 404 – “Not Found”, яка може з’являтися на сторінці сайту. Також цей день є неофіційним святкуванням дня вебмайстра.

Професія вебмайстра досить нова, але вона швидко стала популярною та затребуваною.

Година куратора видалася досить цікавою та веселою, студенти активно долучалися до дискусії та по черзі виступали зі своїми думками з приводу цієї теми.