ВІДБУВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «ПІДГОТОВКА ТА ПУБЛІКАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ У ВИДАННЯХ, ЩО ІНДЕКСУЮТЬСЯ У НАУКОМЕТРИЧНИХ БАЗАХ ДАНИХ»

19 жовтня 2021 року на базі факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Підготовка та публікація результатів науково-дослідної роботи у виданнях, що індексуються у наукометричних базах даних».

У семінарі взяли участь науково-педагогічні працівники, аспіранти та здобувачі різних років навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Державного університету «Житомирська політехніка» та Криворізького державного педагогічного університету.

Доповіді Тетяни Вакалюк, Ірини Мінтій, Віри Колмакової, Тетяни Годованюк, Галини Ткачук, Тетяни Махомети та Марії Медведєвої викликали жвавий інтерес в учасників. Під час роботи семінару обговорювалися питання публікації матеріалів у наукометричних базах Scopus та Web of Science, доцільність використання референс-менеджерів як засобів керування бібліографічними даними, проблемних ситуацій при синхронізації профілів автора в Scopus та Publons з Orcid, особливості підготовки матеріалів у форматі LaTeX та хмарні засоби для створення таких документів тощо. Актуальність тематики семінару підтвердилася кількістю запитань від учасників до доповідачів.

Дякуємо доповідачам та учасникам семінару за активність та бажаємо подальших наукових здобутків!

З програмою науково-методичного семінару можна озайомитись за посиланням: програма науково-методичного семінару.

1

5

8999