Відбувся міжкафедральний науково-методичний семінар «Правила оформлення наукового та навчального контенту»

27 жовтня 2021 року відповідно до плану роботи кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій відбувся міжкафедральний науково-методичний семінар «Правила оформлення наукового та навчального контенту».

Старший викладач кафедри інформатики і ІКТ Віра Колмакова розповіла про основні правила оформлення наукового контенту, а саме:

  • оформлення та представлення учнівських науково-дослідницьких робіт;
  • оформлення результатів наукового дослідження здобувача (написання  курсової/магістерської роботи);
  • вимоги до оформлення наукової статті;
  • оформлення матеріалів для розміщення в інформаційно-освітньому середовищі Moodle;
  • оформлення статтей на сайт та соціальних мереж.

Віра Олексіївна акцентувала увагу на вимоги до змісту (відповідність тематиці, науковий стиль викладу матеріалу та його високий науковий рівень),  наявність структурних елементів, наукова новизна результатів дослідження, вимоги до обсягу та оформлення.

Викладач-стажист кафедри інформатики і ІКТ Інна Криворучко детально розповіла про правила оформлення навчального контенту: дизайн, композиція та її складові, основи типографіки та її складові, теорія кольору, програми для створення якісного контенту, зокрема Canva, Crello, Figma, Adobe Photoshop тощо.

Інна Ігорівна продемонструвала корисні сервіси на яких можна завантажити якісні картинки, іконки, ілюстрації, також сервіс для підбору шрифтів, які стануть в нагоді і здобувачам освіти, і викладачам при оформленні наукових та навчальних матеріалів.