22 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ

День Землі був заснований у 1970 році та з того часу його проводять щороку – 22 квітня. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи до нашого спільного дому – Землі.

За ініціативи студентського самоврядування факультету фізики, математики та інформатики відбулася година спілкування «За нас ніхто планету не врятує», яка проходила в режимі онлайн.

Зі вступним словом до студентів звернулася заступник декана з виховної роботи Інна КРИВОРУЧКО, яка акцентувала, що 22 квітня – це своєрідне нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

Юлія ЗІНЧЕНКО, студентка IV курсу розповіла про історію походження свята; засновника цього Дня – відомого американського громадського діяча Джона Мортона; успіх першої акції, яка надихнула організаторів на проведення «Тижня Землі», протягом якого люди організовують заходи з благоустрою територій; про Дзвін Миру в різних країнах та його значення.

Студентка І курсу Анастасія ГОНЧАРЕНКО розказала про переробку сміття та важливість цього процесу в Україні: обладнання для системи збору, транспортування, зберігання та переробки сміття; які відходи переробляють; товари з вторинної сировини; процес переробки відходів; підприємства з переробки відходів в Україні тощо.

Кожній свідомій людині потрібно звернути увагу на екологічні проблеми сьогодення та спробувати спільними зусиллями берегти нашу планету.

1