ВИЗНАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ ЗДОБУТИХ У НЕФОРМАЛЬНІЙ ОСВІТІ НА ФФМІ

Традиційно на кафедрі інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій розглядаються питання неформального навчання здобувачів вищої освіти. Цього року студенти IV курсу в межах дисципліни «Комп’ютерна графіка та мультимедіа» здобули результати навчання за освітньою програмою  Середня освіта (Інформатика) на платформі Prometheus.

Питання визнання результатів навчання, отриманих у неформальній освіті регулюється Тимчасовим порядком визнання результатів навчання, здобутих у неформальній та інформальній освіті в Університеті. Студентів ознайомлюють з даним положенням наприкінці навчального року перед вивченням освітніх компонент та пропонують ресурси неформальної освіти.

Право на визнання результатів навчання поширюється на здобувачів усіх рівнів вищої освіти, а визнання цих результатів дозволяється для нормативних дисциплін освітньої програми, які викладатимуться у наступному семестрі. Процедура визначення результатів навчання передбачає наступні етапи:

  • подання заяви;
  • формування предметної комісії;
  • проведення оцінювання.

Для визнання результатів неформальної освіти 16 грудня 2022 року проведено атестацію здобувачів вищої освіти: Зозулі Д.Р., Бурлакова Я.О., Остапенка О.В., які пройшли курс «Візуалізація даних» на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Працювала комісія у складі: Махомета Т.М. – декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри вищої математики та методики навчання математики; Ткачук Г.В. – гарант освітньої програми, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій; Медведєва М.О. – завідувач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій, кандидат педагогічних наук, доцент; Криворучко І.І. – викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій. Комісія визнала високий рівень отриманих програмних результатів здобувачів освіти та зарахувала 1 кредит (30 годин) освітнього компонента «Комп’ютерна графіка та мультимедіа» та оцінила відповіді студентів на відмінно.

Бажаємо успіхів студентам в отриманні подальших результатів та досвіду.

А також нагадуємо, що на сайті факультету розміщено банер «Неформальна освіта», де представлено вебресурси для неформальної освіти.