ЗУСТРІЧ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ З АДМІНІСТРАЦІЄЮ ФАКУЛЬТЕТУ ЩОДО ОЗНАЙОМЛЕННЯ З ПОРЯДКОМ ВІЛЬНОГО ВИБОРУ ДИСЦИПЛІН

Відповідно до Положення про порядок вільного вибору навчальних дисциплін здобувачами вищої освіти 29 березня 2023 року на факультеті фізики, математики та інформатики відбулась онлайн-зустріч щодо ознайомлення здобувачів освіти з порядком вільного вибору дисциплін.

На зустрічі з адміністрацією факультету були присутні здобувачі освіти, які навчаються за освітніми ступенями «молодший бакалавр», «бакалавр» та «магістр» таких спеціальностей: 014.04 Середня освіта (Математика), 014.08 Середня освіта (Фізика), 014.09 Середня освіта (Інформатика) та 014.15 Середня освіта (Природничі науки).

Декан факультету Тетяна МАХОМЕТА ознайомила присутніх із «Положенням про порядок вільного вибору дисциплін здобувачами вищої освіти УДПУ імені Павла Тичини», процедурою вибору навчальних дисциплін, зазначила основні етапи порядку вільного вибору освітніх компонент. Крім того, декан наголосила, що студенти обирають дисципліни, які будуть вивчатись у 2023–2024 навчальному році та продемонструвала присутнім офіційний сайт факультету, на якому розміщено перелік дисциплін вільного вибору освітньо-професійних програм і силабуси.

Наприкінці зустрічі Тетяна Миколаївна звернула увагу здобувачів на важливості дотримання термінів і порядку вільного вибору дисциплін, а також закликала відповідально поставитись до даної процедури, ознайомившись із силабусами дисциплін. Адже, вибіркові навчальні дисципліни надають можливість здійснити поглиблену підготовку за спеціальностями, що визначають характер майбутньої діяльності; сприяють академічній мобільності здобувача та його особистим інтересам; дозволяють здійснювати впровадження спеціалізацій у межах базової спеціальності з метою формування компетентності здобувача відповідно до вимог ринку праці.