ПРО РЕЗУЛЬТАТИ І ЕТАПУ КОНКУРСУ «КРАЩИЙ СТУДЕНТ-НАУКОВЕЦЬ» НА ФАКУЛЬТЕТІ

Відповідно до наказу ректора №256 о/д «Про проведення в університеті Всеукраїнського фестивалю Дні науки» на факультеті фізики, математики та інформатики організовано та проведено І етап конкурсу «Кращий студент-науковець УДПУ імені Павла Тичини» (далі – Конкурс).

Відповідно до Положення про проведення щорічного конкурсу «Кращий студент-науковець УДПУ імені Павла Тичини» Конкурс проводиться з метою розвитку студентської наукової творчості, залучення молоді до активної наукової діяльності, узагальнення і поширення позитивного досвіду студентської наукової роботи, популяризації досягнень студентських наукових товариств факультетів та відзначення особистих наукових досягнень студентів-педагогів.

Для участі у Конкурсі студенти, які мають здобутки у науковій сфері заповнювали анкету учасника за формою, яка була розміщена на сайті факультету. Участь у Конкурсі взяли 32 студенти факультету фізики, математики та інформатики.

За результатами аналізу даних анкет найбільшу кількість балів здобув Бурлаков Ярослав Олегович, студент 4 курсу освітньо-професійної програми «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»).

Студент у 2022 р. мав наступні здобутки:

  1. Участь у міжнародній студентській олімпіаді

Перший відбірковий етап Міжнародної командної студентської олімпіади з програмування ICPC – International Collegiate Programming Contest.

Результат: ІІ місце.

Керівник: Ковтанюк М.С., викладач кафедри інформатики і ІКТ.

Брав участь у складі команди «USPU_MAYBE_YES» (Князєв Андрій Дмитрович, Бурлаков Ярослав Олегович, Рожанський Андрій Олександрович, Зозуля Дарина Русланівна).

2. Участь у Міжнародному конкурсі з комп’ютерної графіки та вебдизайну «CreDiCo» – 2022

Номінація конкурсу: «Комп’ютерна графіка: Растрова графіка».

Назва роботи: «Крила Свободи».

Результат участі: І місце.

Науковий керівник: Ткачук Г.В., доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри інформатики і ІКТ.

3. Участь у всеукраїнському студентському конкурсі наукових робіт (І тур – університетський рівень)

Назва роботи: «Використання інтерактивних технологій під час вивчення дисципліни інформатика».

Науковий керівник: Ковтанюк М.С., викладач кафедри інформатики і ІКТ.

Результат участі у І турі (університетський рівень): І місце.

Робота надіслана до ЗВО: Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького.

У зв’язку із збройною агресією російської федерації та введенням на території України воєнного стану, ІІ етап конкурсу не відбувся.

4. Публікація тез доповідей

Бурлаков Я. О. Використання ігрових сервісів при виченні програмування. Сучасні інформаційні технології в освіті і науці : матеріали ХІІІ Всеукр. науково-практ. конф. молодих вчен. та студентів, м. Умань, 19-20 трав. 2022 р. Умань, 2022. URL: https://informatika.udpu.edu.ua/?page_id=7583.

Вітаємо Ярослава з перемогою на І етапі Конкурсу та бажаємо успіху на ІІ етапі.