ПРЕЗЕНТАЦІЯ СТУДЕНТА-НАУКОВЦЯ: ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ

6 квітня 2023 р. відповідно до плану роботи Студентського наукового товариства проведено науковий семінар на тему: «Презентація студента-науковця: досягнення та перспективи розвитку».

В межах даного семінару студенти мали змогу презентувати власні здобутки в науковій сфері, поділитись реальним досвідом виконання наукових досліджень, участі у конкурсах та олімпіадах різного рівня, висвітленням своїх здобутків на конференціях.

На початку засідання до учасників семінару звернулась заступник голови Студентського наукового товариства факультету Дар’я ПОТЕЛЕЩЕНКО, яка охарактеризувала основні напрямки наукової діяльності студентів. Вона наголосила, що всі студенти певною мірою залучені до цих видів діяльності і працюють над вирішенням наукових проблем.

На семінари виступили студенти Ярослав БУРЛАКОВ, Євгенія ІВАНЧЕНКО, Роман ДІДЕНКО та Андрій РОЖАНСЬКИЙ, Іван ГРОМ, Владислав ЯМКОВЕНКО. Студенти розповідали про власний досвід наукової роботи, участі у міжнародній студентській олімпіаді з програмування ICPC, у всеукраїнському конкурсі наукових робіт, міжнародних конкурсах з комп’ютерної графіки та вебдизайну, проходженні міжнародного стажування, участі у різного роду конференціях та інше.

Проведення семінару дало плідний результат та викликало жваву дискусію серед присутніх. Особливий інтерес в учасників викликав досвід участі студентів у міжнародних конкурсах з комп’ютерної графіки та вебдизайну, адже в межах даного конкурсу можна брати участь студентам усіх спеціальностей. Наскільки складно розробити власну ідею та зобразити її у вигляді графічного зображення, які програмні засоби потрібно використовувати, які знання потрібно мати – ці та інші питання хвилювали студентів.

Загалом семінар показав, що студентам факультету фізики, математики та інформатики є чим пишатись і є, що показати. Тому варто продовжувати дослідження різних наукових проблем, презентувати власні дослідження та брати участь у різних конкурсах.