ВІДКРИТЕ ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ «ІРРАЦІОНАЛЬНІ НЕРІВНОСТІ»

13 квітня 2023 року для студентів першого курсу ОПП «Середня освіта (Математика)» відбулося відкрите практичне заняття з елементарної математики на тему «Ірраціональні нерівності», викладач – кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики Ірина ТЯГАЙ. Заняття відбулося у змішаному режимі відповідно до наказу ректора університету №291 о/д від 17.03.2023 р.

На початку заняття за допомогою платформи Kahoot! було проведено актуалізацію опорних знань, що дозволило здобувачам освіти, не залежно від форми їх присутності (очно чи дистанційно), долучитися до гри та дати відповіді на поставлені запитання.

У ході заняття застосовано різні форми та методи навчання, особливо сподобалося студентам працювати за інтерактивної технології кооперативного навчання «Акваріум». Під час якої два студенти обговорювали та знаходили розв’язки ірраціональної нерівності, а решта учнів уважно спостерігали, перевіряли правильність та раціональність розв’язку нерівності. Така форма інтерактивного навчання дуже корисна у процесі підготовки майбутнього вчителя математики, адже студентам необхідно багато логічних кроків робити усно, що позитивно впливає на творче мислення і сприяє інтелектуальному розвитку студентів.

Колективна робота студентів вміло поєднувалась на занятті з виконанням індивідуальних диференційованих завдань. В кінці заняття студента було запропоновано самостійну роботу.

Студенти активно працювали на занятті, аналізували, робили висновки, проявили свідоме розуміння матеріалу. Заняття пройшло у доброзичливій, невимушеній атмосфері та отримало схвальні відгуки від присутніх: кандидата педагогічних наук, доцента, професора кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяни МАХОМЕТИ, кандидата педагогічних наук, доцента, завідувач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Марії МЕДВЕДЄВОЇ, кандидата фізико-математичних наук, завідувача кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяни ПОЛІЩУК, доктора філософії, доцента, доцента кафедри вищої математики та методики навчання математики Дарії ВОЗНОСИМЕНКО, викладачів кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Інни КРИВОРУЧКО, Максима КОВТАНЮКА та Любов ТІТОВОЇ.